huis(te-koop-Lormes-Morvan-Bourgogne

Welkom in Lormes, het leukste stadje in de Morvan
het groene hart van de (Bourgogne)

Beschrijving huis - Plattegronden - Fotos - Lormes - De Morvan - Contact en Prijs

Een filmpje vorig jaar in onze straat gemaakt, waarin te zien is hoe we in Lormes samen werken om het stadje leefbaar te houden !

***

Lormes is een bijzonder stadje. Er wordt hard gewerkt aan de toekomst :

 

ETC ETC ETC !

 

In Lormes vind je een ideale combinatie van levendigheid en toch dicht bij de rust en ruimte van de natuur.

Het dorpje/stadje is gelegen in het hart van Frankrijk in het noordwesten van de Morvan, Parc Naturel Regional. Het is het eerste plaatsje als je van Parijs komt, zo'n 2,5 uur met de auto naar het zuid-oosten rijdend. Omgeven door de uitbundige natuur van de Morvan, de groene beboste heuvels en weilanden, doorkruist door beekjes, rivieren en meren. Een plek waar de tijd stil lijkt te staan, en je uren kunt wandelen zonder iemand tegen te hoeven komen.

Maar Lormes zelf bruist van leven. De afgelopen jaren zijn er nieuwe winkels, een restaurant en cafés geopend, en de actieve bevolking (zo'n 1350 inwoners) organiseert vele activiteiten gedurende het hele jaar door.

Zo is Lormes is "gejumeleerd" (= letterlijk : ge-tweelingd, ofwel : verbonden) met de Franse Chanson. Ieder jaar vindt er het gerenommeerde Festival de la Chanson Française plaats in de zomer bij het meer van Lormes.

Je hebt er de JazzClub Lormes, met meer dan 10 concerten Jazz van hoog niveau, het "Fête de la Musique", op het plein, waar iedereen zich verzamelt om naar muziek van de lokale bands en muzikanten te luisteren onder het genot van een drankje van het Grand Café "chez Carlos", en een patatje of iets anders. Lormes heeft zelfs zijn eigen "Bard", die bij ons niet aan de boom gehangen wordt, zoals bij Asterix, maar met veel enthousiasme wordt ontvangen. Lormes kent ook een aantal koren en zanggroepen.

Maar is er niet alleen muziek. Fotografen, kunstenaars, politici, tuiniers, boeren, ondernemers, koks, klussers, recyclisten, gourmands, levensgenieters.... Lormes trekt veel verschillende mensen.

Met tot gevolg dat bijzondere exposities, theatervoostellingen, maar ook feesten en kermis tot het programma van Lormes behoren. Intussen wordt er met de komst van de glasvezel ook aan de toekomst gedacht.

Er is een actieve winkeliersvereniging, een feestcommissie, een activiteiten commissie, wandelclubs, wijnclub, bijzondere auto's club....
In de Rue Paul Barreau wordt ieder jaar het fête des Voisins gevierd. Gewoon op straat, aan lange tafels. Iedereen brengt wat mee, en er wordt uitgebreid gegeten en gedronken... Ook vieren we met de straat de Galette de Roi op Driekoningen in januari.

Lormes is ook een heel sociale gemeente. Om maar wat te noemen : buren helpen elkaar. Er is een speciale pendelbusje om motorisch gehandicapte mensen naar het centrumpje te vervoeren. In de EHPAD wordt van alles georganiseerd voor de bewoners (oude van dagen, mensen die zorg nodig hebben), en in de EISAT werken mensen met een verstandelijke handicap, die onder begeleiding zorgen voor was, restaurant en tuin.

Kortom : er is altijd wel iets te doen, en de straat heet je welkom.

voor veel informatie over Lormes, zijn verenigingen en activiteiten : https://lormespetitevilledufutur.fr/

LORMES ONTWIKKELT !

Terwijl veel gemeenten op het platteland in Frankrijk moeite hebben om te overleven, gaat het goed met Lormes. Nieuwe ondernemers zijn onder andere :

 • Joe's Lounge Bar : een Italiaans restaurant, waar je heerlijk kunt eten
 • La Zone Bleue : een bijzonder café, met een tuin waar je je in het zuiden van Frankrijk waant
 • Poivre et Savon : een theesalon en winkeltje met
 • La Recycl' : een oude werkplaats waar onder andere fietsen werden gererepareerd, is omgetoverd tot restaurant / Recycel winkel / bar à vin / Jazz Club
 • Les Facettes à L'oeil

LORMES ADEMT !

Omgeven door de bossen van de Morvan, voel en zie je de natuur overal in Lormes.

 • Wandelclubs
 • l'Etang du Goulot
 • Kanoclub

LORMES VIERT !

 • Het alom bekende Festival de la chanson française wordt ieder jaar bij het meer van Goulot gehouden, en verwelkomt dan vele bezoekers
 • Club d'oenologie : wijnclub
 • Tour du Morvan, autorace
 • Fête des voisins, fête de la musique

LORMES WERKT !

 • Village du futur : plannen om de gemeente klaar te maken voor de toekomst
 • Fibre Haute Debit : hoge snelheid internet
 • Centre numérique met een 3-D printer

 

 

 

lormes-morvan-maison-vente

 
©MB