maison-a-vendre-Morvan-Lormes

Welkom in Lormes in de Bourgogne - Ons huis is te koop

LA MAISON DE MAITRE, HET HERENHUIS

EEN GROOT EN VERRASSEND HUIS, ZEER GESCHIKT VOOR CHAMBRES D'HOTES

 

grote, ommuurde stadstuin (640 m²)

 • totale woonoppervlakte : 280 m²
 • salon (44m²) met open haard en open keuken
 • 4 badkamers met (2 met bad en allen een douche)
 • 4 WCs
 • 4 (slaap)kamers
 • appartement op zolder met living, keukenhoekje, slaapkamer en douche, WC
 • CV op diesel
 • eigen parking met garage (2-3 auto's)
 • keuken voorzien van afwasmachine, oven, koelvriescombinatie, gastoestel (5 pitten)
 • wijnkelder
 • grote wintertuin
 • voorraadhok
 • snelle WIFI verbinding
 • dakterras
   

Bent u op zoek naar een ontspannen leven, in een huis voorzien van alle comfort ? Houdt u van de natuur, de bossen en de meren, maar vindt u het ook prettig om in de buurt van winkeltjes, restaurants en horeca te leven? Houdt u van vissen, zwemmen, strand? Dit huis biedt u een uitvalsbasis voor al deze dingen en nog veel meer.

Zie hieronder een beschrijving van dit charmante huis. Voor de plattegronden kijkt u op de pagina "plattegraonden" en voor foto's... op de pagina foto's. We wensen u een fijne kennismaking met ons huis, Lormes, en de Morvan

 

BESCHRIJVING VAN HET HUIS

Het huis bestond oorspronkelijk uit twee huizen, met daartussen een binnenplaats. Deze zijn samengevoegd, en de binnenplaats is een "wintertuin" geworden, door ons in gebruik om cursussen te geven, muziek te maken, te schilderen of yoga te doen.

 

BEGANE GROND :
Wie het huis vanaf de straatkant bekijkt, kan niet vermoeden wat een ruimte er zich achter bevindt.

U komt eerst binnen in een gang. Via een deur komt u in een tweede gang, waar een "bureau", een was- en stookhok en een badkamer op uit komen. Hier gaat de eerste trap naar boven.

Als u door loopt komt u in de wintertuin met toegang tot de kelder. De wintertuin is een grote, ruime, en lichte ruimte, die u brengt naar de salon die uitkijkt over de tuin, met open keuken. Daarnaast nog een gang met toilet, en een grote opslagruimte. Aan het einde van de salon komt u bij de tweede trap.

 

HET VOORHUIS :
Er zijn dus twee trappen die naar verschillende delen van het huis leiden.

Aan de "straatkant".:
De trap leidt naar een overloop met een kleine slaapkamer, een toilet, en een grote slaapkamer met walk-in closet, en badkamer met een douche italienne en wastafel.

Via een trap komt u op de tweede etage, waar een appartementje is ingericht voor gasten. Een living met een kleine keukenhoek, een slaapkamer, en een badkamer met douche en WC.

Vandaar uit gaat er nog een 'uittrekbare trap' naar de vliering, die dienst kan doen als opslag

 

DE WINTERTUIN

De wintertuin is aan één kant helemaal bespiegeld, wat een heerlijk ruimtelijk en licht effect geeft. Een fantastische plek, met mooi licht en een goede akoestiek.

Hij kan gebruikt worden voor etentjes, zingen, dansen, yoga, cursussen, ....

 

HET ACHTERHUIS

Vanuit de wintertuin kom je in de ruime salon met open keuken. Ook is er een toegang tot een gang waarin zich een WC bevindt.

De keuken is voorzien van veel kastruimte, koelvries combinatie, oven, afwasmachine. Vanuit de salon heeft u toegang tot de tuin.

Vanuit de keuken heb je toegang tot een halletje, waar ook een ruime voorraadkast op uitkomt.

De trap vanuit een halletje achter de woonkamer leidt naar de ruime oranje slaapkamer met eigen (blauwe) badkamer met kingsize ligbad, ruime douche, 2 wastafels en aparte WC

 

TUIN

De tuin (640m2) is geheel ommuurd en biedt toegang tot de garage en de parkeerplaats. Er staat een (wilde) perzikenboom in, en twee vijgen. Verder frambozen, hazelaars en veel kruiden.

 

 

©Myriam Burg