Te koop in de Morvan, het groene hart van de Bourgogne

PARKJE MET 3 ECO-GITES: LES-3-SOULINS

introductie - plattegronden - de trofee - beschrijving van de gites - de omgeving - rendement & contact - video

 

Wie van natuur, wandelen en rust houdt voelt zich thuis in de Morvan.
700 Kilometer van Utrecht bevindt u zich in het hart van dit regionale natuurpark, in het centrum van de Bourgogne.

De Morvan wordt gekenmerkt door 5 grote meren, (waarvan Pannecière de grootste en meest visrijke), bossen en weiden waar stoere witte Charolais koeien vredig grazen. Verder vele schilderachtige dorpjes, en vele wandelpaden

Het leven is hier rustig. Overal hoor je kleine beekjes stromen. Lucht- en lichtvervuiling is hier nog niet doorgedrongen, de natuur is uitbundig. De nachten zijn donker, en wordt er een prachtige sterrenhemel zichtbaar. In de late zomer en de herfst (die hier een Indien Summer is: vaak heerlijk weer en schitterende herfstkleuren tot half november) wordt er volop paddenstoelen en bramen gezocht (en gevonden!).
Ook voor vogelaars is de Morvan een paradijs, die de meest bijzondere soorten ontdekken.

Château Chinon, de hoofdstad van de Morvan, ligt op 8 kilometer van het parkje. Daar bevinden zich winkeltjes, supermakten, restaurants en terrasjes.

De Morvandees is vriendelijk en hulpvaardig. Bovendien is er een Nederlandse gemeenschap die elkaar steunt en informeert.

Het departement de Nièvre is één van de 4 départementen in de Bourgogne. Men is hier zeer actiuef in het bevorderen van het toerisme.

Rond de Morvan zijn alle grote Bourgogne wijnen te vinden. Chablis, Pouilly-Fumé, Haute Cote de Beaune, Meursault... welke kant je ook op rijdt, je lijkt zo de wijngids in te rijden.

De Morvan in cijfers:
De oppervlakte van de Morvan is ruim 240 000 ha, dat is globaal 60 km lang en 40 km breed. Daarvan is 105 000 ha landbouw, 129 000 ha bos, 1 600 ha water et 7 000 ha moeras en er zijn 98 dorpen en steden. Met zijn 36 233 inwoners is dat 6,62 ha (66.200 m2 per inwoner. Ter vergelijking: in de Jordaan is dat 40 m2 per inwoner. U begrijpt: ruimte te over

 

Contact : Jan et Myriam van der Lee - 00 33 6 83 90 15 83